Осередки автентичної продукціі Володимир-Волинського району Волинської області як засіб збереження етнокультури - Мельник, Андрій Васильович; Єрко, Ірина Володимирівна; Антипюк, Олена Володимирівна; Качаровський, Роман Євгенович (Льотна академія Національного авіаційного університету, 2022)
Визначено види промислів на території Володимир-Волинського району Волинської області, окреслено їх основні особливості. Деталізовано просторове розміщення осередків художніх народних промислів в розрізі територіальних громад (ТГ). Визначено сучасну структуру народних художніх промислів району. Проведено аналіз коефіцієнта забезпеченості цими туристичними об’єктами ТГ. Вивчено роль промислів району як об’єктів пізнавального туризму, оцінено можливості розвитку та запропоновано шляхи подолання проблемних питань на етапі трансформації туристичної галузі.
Keywords: Волинська область; Володимир-Волинський район; туризм; художні народні промисли; пізнавальний туризм; 911.2:[379:745/749(477.82)