Комунікативна спрямованість фразеологізмів на позначення сімейних стосунків (на матеріалі французької мови) - Камінська, Анастасія (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Фразеологізм – семантично пов’язане сполучення слів, яке, на відміну від подібних до нього за формою синтаксичних структур (висловів або речень), не виникає в процесі мовлення відповідно до загальних граматичних і значеннєвих закономірностей поєднання лексем, а відтворюється у вигляді усталеної, неподільної, цілісної конструкції. Ще його називають «Крилатим висловом».
Keywords: фразеологізм; адекватність перекладу; еквівалент; маркери сімейних стосунків