Оцінка екологічного стану річки Прип’ять за макрофітами - Музика, Ольга Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Кваліфікаційна робота виконана у трьох розділах. У першому розділі зроблено аналіз літературних джерел за темою дослідження, розкрито методичні аспекти оцінки екологічного стану річок за макрофітами. Другий розділ присвячений характеристиці природних передумов формування екологічного стану річки Прип’ять. Описано особливості географічного басейну річки, природно-кліматичні та гідрологічні умови, типи ґрунтів, лісорослинні угруповання. У третьому розділі зроблено оцінку антропогенного впливу на екологічний стан басейну річки Прип’ять, виконано аналіз флористичного складу водних і прибережно-водних рослин, зроблено розрахунок макрофітного індексу MIR.
Keywords: річка Прип’ять; макрофітний індекс MIR; вищі водні і прибережно-водні рослини