Геопросторові бази даних. Лабораторний практикум - Мельник, Олександр Валентинович (My University, 2022)
Методичні вказівки призначені для використання студентами при вивченні освітньої компоненти "Геопросторові бази даних" за освітньо-професійною програмою Геодезія та землеустрій спеціальності 193 Геодезія та землеустрій галузі знань 19 Архітектура та будівництво денної та заочної форм навчання. У даній методичній розробці сформульовано загальні положення, необхідні для виконання лабораторних робіт з дисципліни "Геопросторові бази даних", а також розглянуті сучасні технології обробки геопросторової інформації у СКБД PostgreSQL та розширення PostGIS, моделі, що лежать у їх основі, сучасні напрями застосування баз геопросторових даних і перспектиВи розвитку.
Keywords: сучасні технології обробки геопросторової інформації; 528.4:[378.22:001.817(072)