Соціальна психологія організацій - Лазорко, Ольга Валеріївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Програма курсу «Соціальна психологія організацій» передбачає засвоєння студентами спеціальних знань та оволодіння навичками, які є важливими та надзвичайно необхідними для подальшої професійної діяльності практичного психолога. Психологія організацій - це не лише теоретична дисципліна, але й розвинена на сьогодні галузь практичної діяльності. Проведення дослідження особливостей функціонування робочих систем дозволяє психологу визначати чинники, які лежать в основі організаційної поведінки. Застосування запропонованих у ході курсу підходів та технік дозволить виявити, прогнозувати перебіг та здійснювати рекомендації при роботі з різноманітними організаційними явищами.
Keywords: категорії психології організацій; поняття організаційної структури; моделі розвитку групи; типологія влади в організаціях; комунікація як структура; корпоративна культура