Особливості створення та використання електронного освітнього контенту на уроках інформатики - Дудар, Юлія Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У дослідженні розглянуто зміст, поняття, технологію електронного навчання та особливості його впровадження в освітній процес. Визначено сутність електронного освітнього контенту та електронних освітніх ресурсів, наведено їх класифікацію. Розглянуто сучасні підходи до створення електронного освітнього контенту. Проаналізовано програмні засоби та інформаційні ресурси для розробки електронних освітніх матеріалів для навчання інформатики в закладах загальної середньої освіти. На основі теоретичних досліджень та аналізу онлайн сервісів, розроблено ряд освітніх матеріалів з інформатики, які розміщені в системі дистанційного навчання Google Клас. У випускній кваліфікаційній роботі висвітлено процес створення електронного освітнього контенту, описано особливості використання розроблених матеріалів для проведення уроків у закладах загальної середньої освіти, проаналізовано вплив електронних матеріалів на ефективність до навчання учнів. Розроблений освітній контент може бути використаний зацікавленими особами в процесі навчання інформатики в закладах загальної середньої освіти. Практичне значення роботи полягає в розробці рекомендацій для вчителів інформатики щодо створення та використання електронного освітнього контенту, який може бути використаний в освітній практиці.
Keywords: електронні освітні ресурси; освітній контент; навчання інформатики; онлайн-сервіси