Визначення особливостей прояву психофізіологічного стану студентів для обґрунтування їх відбору до занять волейболом - Кондак, Наталія; Гаврилко, Ірина; Kondak, Nataliya; Havrylko, Iryna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Стаття присвячена вивченню особливостей прояву психофізіологічного стану студентів непрофільних ВНЗ для визначення можливості й ефективності їх занять волейболом. Установлено, що рівень прояву психофізіологічного стану студентами, котрі спеціалізуються у волейболі, тісно пов’язаний із рівнем працездатності організму та прояву спеціальних фізичних якостей. Виявлено показники психофізіологічного стану, які дають змогу визначити необхідність і потенційну можливість студентам займатися волейболом та використовувати як модельні значення для системи відбору до занять спортивними іграми взагалі. The article is devoted to studying of psychophysiological state manifestation of students of nonspecialized higher educational establishments for defining their abilities and effectiveness of volleyball practicing. It was found out that level of psychophysiological state manifestation of students who specialize in volleyball is closely connected with the level of organism’s workability and special physical qualities manifestation. We have also revealed indices of psychophysiological state that allow to define the necessity and potential ability of a student to practicing volleyball and use them of model meanings for selection system for taking up sports games at all.
Defining of Peculiarities of Psychophysiological State Manifestation of Students for Grounding of Selection for Taking up Volleyball
Keywords: фізичне виховання; волейбол; студенти; психофізіологічний стан; психофізіологічні особливості організму; physical education; volleyball; students; psychophysiological state; psychophysiological peculiarities of an organism