До питання підготовки майбутніх учителів фізичної культури до використання рухливих і національних ігор у професійній діяльності - Гальченко, Л.; Galchenko, L. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті наведено результати аналізу науково-педагогічної літератури та анкетування студентів вищих навчальних закладів щодо підготовки майбутніх учителів фізичної культури використання рухливих і національних ігор у професійній діяльності. Завданням дослідження було визначення актуальності підготовки майбутніх учителів фізичної культури до використання рухливих і національних ігор у професійній діяльності. Аналіз психолого-педагогічної літератури та результати анкетування студентів засвідчили, що проблема підготовки майбутніх учителів фізичної культури є актуальною й досліджується вітчизняними та іноземними науковцями. Аналіз відповідей студентів засвідчив, що майже (22,20 %) опитаних студентів вищих навчальних закладів повністю володіють умінням організовувати змагання з рухливих і національних ігор, що свідчить про актуальність обраної теми дослідження. The article reveals the results of scientific-pedagogical literature analysis and questionnaire of students of higher educational establishments regarding the preparation of future teachers of physical culture to the use of mobile and national games in professional activity. A research purpose was to determine the relevance of preparation of future teachers of physical culture to the use of mobile and national games in professional activity. The analysis of literature and the results of questionnaire has proved that a problem of preparation of future teachers of physical culture had been relevant and had been researched by domestic and foreign scientists. The analysis of students' answers showed that almost (22,20 %) of surveyed students possess the ability to organize the competition in the mobile and the national games, which indicates the relevance of the researched topic.
To the Question of Preparation of Future Teachers of Physical Culture to the Use of Mobile and National Games in Professional Activity
Keywords: учитель фізичної культури; підготовка; майбутній учитель фізичної культури; гра; рухливі й національні ігри; teacher of physical culture; preparation; future teacher of physical culture; mobile and national games; game