Особливості розвитку тваринництва у Волинській області - Уєвич, Надія; Коцан, Наталія; Uievych, Nadiia; Kotsan, Nataliia (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Розкрито сучасну галузеву структуру тваринництва Волинської області. Проаналізовано розвиток головних галузей в області. Розглянуто динаміку чисельності м’ясного поголів’я великої рогатої худоби та корів, свиней, птиці в сільськогосподарських підприємствах за останні роки, уміщено відповідні рисунки й таблицю. Подано розміщення найбільших, найперспективніших і найпотужніших підприємств основних галузей тваринництва: скотарства, свинарства, птахівництва. Виділено галузь тваринництва, яка найкраще розвинена у Волинській області. Висвітлено питання проблемних галузей тваринництва, яким в аграрній політиці області приділено недостатньо уваги: вівчарству, бджільництву та ставковому рибництву. Раскрывается современная отраслевая структура животноводства Волынской области. Проанализировано развитие главных отраслей в области. Рассмотрена динамика численности мясного поголовья крупного рогатого скота и коров, свиней, птицы в сельскохозяйственных предприятиях за последние годы, наводятся соответствующие рисунки и таблица. Подается размещение крупнейших, наиболее перспективных и крупнейших предприятий основных отраслей животноводства: скотоводства, свиноводства, птицеводства. Выделена отрасль животноводства, которая лучше всего развита в Волынской области. Освещены вопросы проблемных отраслей животноводства, которым в аграрной политике области уделено недостаточно внимания: овцеводство, пчеловодство и прудовое рыбоводство.The modern structure of livestock industry of Volyn region is revealed. The development of main industries in the region is analyzed. Dynamics of meat cattle, cows, pigs, poultry in agriculture enterprises in recent years is considered, the relevant figures and tables are given. There is an accommodation of largest, most powerful and prospective enterprises of basic industries of livestock: cattle breeding, pig farming, poultry. The best-developed livestock industry in the Volyn region is highlighted. There are problem sectors of livestock that are paid not much attention in the field of agricultural policy: sheep breeding, beekeeping and pond fish farming.
Features of Livestock Industry in the Volyn Region
Keywords: тваринництво; свинарство; сільське господарство; галузь; підприємство; особисті селянські господарства; поголів’я; Волинська область; livestock industry; pig farming; agriculture; industry; enterprise; private farms; livestock; Volyn region