Виконавський практикум Р. Ловланд "Пісня про таємничий сад" : методичні рекомендації для самостійної роботи з курсу «Виконавський практикум» - Сточанська, Мирослава Петрівна; Кучерук, Володимир Феофілович; Ковальчук, Катерина Антонівна; Клімук, Алла Миколаївна; Stochanska, Myroslava P.; Kucheruk, Volodymyr F.; Kovalchuk, Kateryna A.; Klimuk, Alla M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У виданні вміщено методичні поради щодо особливостей практичної роботи з інструментальним ансамблем на основі новоствореної ансамблевої партитури (Р. Ловланд «Пісня про таємничий сад» – аранжування О. Разумовської), визначено основні завдання та принципи роботи диригента з інструментальним ансамблем. Пропонований матеріал направлений на самостійне опрацювання студентом і засвоєння ним конкретних практичних навичок та виконавських умінь з навчальної дисципліни «Виконавський практикум», на вдосконалення технічної й виконавської майстерності майбутнього диригента інструментального ансамблю. Рекомендовано студентам вищих навчальних закладів спеціальності «Музичне мистецтво», аспірантам, викладачам.
Keywords: інструментальний ансамбль; диригент; виконавські практичні навички; партитура; диригентський жест