Микола Певний: генеза театрального мистецтва Волині 20-30-х років ХХ століття - Шиманський, Петро Йосипович; Панасюк, Світлана Леонідівна; Коцюрба, Наталія Євгенівна (My University, 2022)
Завдяки ентузіазму М. Певного, при товаристві “Просвіта” в Луцьку був відкритий аматорський драматичний гурток, який згодом, 15 липня 1930 року, згідно з державною театральною концесією, отримав дозвіл іменуватися “Український театр”. Поява власного театру відкрила нові мистецькі обрії в культурному житті регіону
Keywords: Театр; Микола Певний; опера; оперета; балет