Сучасні методики фізичної терапії - Труш, Роман Васильович; Кирилюк, Вікторія Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У методичних рекомендаціях розглянуто сучасні методики фізичної терапії, що застосовуються для збільшення амплітуди рухів в уражених кінцівках пацієнтів; зміцнення м'язів, їх витривалості, покращання координації рухів; відновлення рухових навичок побутового і, за можливості, професійного характеру; навчання самообслуговування і досягнення максимальної незалежності від сторонньої допомоги. Рекомендовано здобувачам освіти першого (бакалаврського) рівня галузі знань 22 Охорона здоров’я, спеціальності 227 Терапія та реабілітація освітньопрофесійної програми Фізична терапія, ерготерапія, які вивчають освітній компонент «Сучасні методики фізичної терапії».
Keywords: фізична реабілітація; відновлення рухових навичок; 615.851