Стан центральної гемодинаміки у спортсменів з різними видами спортивної спеціалізації - Шевчук, Тетяна Яківна; Сокол, Альона Павлівна; Катюха, Сергій Миколайович; Shevchuk, T. Ya.; Sokol, A. P.; Katyukha, S. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Дослідження стану центральної гемодинаміки у спортсменів з різними видами спортивної спеціалізації показало, що більшість показників узалежнені від впливу фізичних навантажень різного роду. Тип центральної гемодинаміки у спортсменів з різними видами спортивної спеціалізації показав переважання еукінетичного типу в спортсменів, які займаються легкою атлетикою, з тенденцією до збільшення показників ударного індексу та переважання гіпокінетичного типу у групі спортсменів, які займаються командними видами спорту, а також у студентів, які професійно спортом не займаються. The exploration of central hemodynamic in athletes showed that most of the measures depend on influence of various physical activities. The type of central hemodynamic in athletes with different kinds of sporting speciality showed the predominance of the eukinetic type in athletes, who do athletics with the tendency to the stroke index increase and predominance of the eukinetic type in athletes, who do command kinds of sport and in the group of students, who don’t do sport professionally.
The state of central hemodynamic in athletes with different kinds of sporting speciality
Keywords: центральна гемодинаміка; командні види спорту; легка атлетика; central hemodynamic; the command kinds of sport; the athletics