Науково-практичні аспекти створення тематичних карт землеустрою засобами ГІС-технологій - Скакун, Ангеліна Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У бакалаврській роботі розглянуто методологічні засади створення тематичних карт землеустрою засобами ГІС-технологій, визначено концепцію, сутність, методичні і технологічні особливості тематичного картографування в землеустрої, охарактеризовано можливості застосування ГІС-технологій при проектуванні та укладанні тематичних карт землеустрою, детально проаналізовано існуючі класифікації карт землеустрою, встановлено специфічні елементи їх змістового навантаження та особливості їх створення і оформлення, досліджено історію створення і розвитку, функціональні можливості, напрямки використання, переваги та недоліки програмних засобів ГІС-забезпечення створення тематичних карт землеустрою, доведено доцільність та ефективність використання програмних засобів ГІС AutoCAD, MapInfo Pro і QGIS у практиці землевпорядного виробництва при створенні різних видів тематичних карт землеустрою.
Keywords: тематичне картографування; тематичні карти землеустрою; ГІС-технології; програмні засоби ГІС-картографування