Характеристика рухової активності студентської молоді - Земська, Н.; Zemska, N. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Рухова активність – основний складник здорового способу життя людини. Завдання статті – визначення рівнів рухової активності студентської молоді та оцінка структури добової рухової активності студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Для розв’язання завдання використо-вували Фремінгемську методику дослідження рухової активності та методи математичної статистики. Оцінка рівнів рухової активності в добовому бюджеті часу юнаків і дівчат показала, що 91,4 % ± 4,3 % часу доби рівень оцінювався як базовий, сидячий та малий і лише 6,6 ± 0,5 % – середній та 2,0 ± 0,3 % – як високий. Низький рівень рухової активності виявлено в 35,6 % дівчат та 33,3 % юнаків. Отримані результати доводять важливість потреби підвищення мотивації студентів до збільшення їхньої рухової активності. . Physical activity is the main component of healthy lifestyles. The objectives of this paper is to determine levels of physical activity of students and evaluation of the structure of daily physical activity of students of V. Stefanyk Precarpathian National University named. Framinghams methods of physical activity and mathematical statistics were used for the research. Evaluation of physical activity of boys and girls in daily budget showed that 91,4 % ± 4,3 % during the day the level has been assessed as a baseline, sedentary and small, and only 6,6 ± 0,5 % as medium and 2,0 ± 0,3 % was noted as high one. The low physical activity was found in 35,6 % of girls and 33,3 % of boys. The final results demonstrate the importance of increasing students motivation to stimulate their physical activity.
Description of Young Students’ Physical Activity
Keywords: рухова активність; студенти; здоровий спосіб життя; здоров’я; physical activity; students; healthy lifestyles; health