Напрями підвищення рівня ефективності використання фінансово-економічного потенціалу підприємства - Тянь, Є (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У дипломному проєкті досліджено теоретичні та практичні аспекти формування і використання фінансових результатів діяльності підприємства в умовах адаптації національної системи бухгалтерського обліку до міжнародних стандартів. Метою роботи є аналіз механізму утворення прибутку, оцінка рівня рентабельності та розробка напрямів покращення фінансового стану суб’єкта господарювання. На прикладі АТ «Ратнівський молокозавод» проаналізовано структуру доходів і витрат, здійснено оцінку фінансових результатів та запропоновано шляхи їх оптимізації з урахуванням чинного податкового законодавства.
Keywords: економічні результати; прибуток; рентабельність; доходи; витрати; економічний аналіз; бухгалтерський облік; фінансово-економічна звітність; оподаткування