Вплив політичного брендингу та іміджмейкінгу на формування образу політичних лідерів та партій - Болібрух, Наталія Андріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У Вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано її мету і завдання, об’єкт і предмет дослідження, методологічну базу та наукову новизну отриманих результатів, а також наведено дані про структуру роботи. Метою бакалаврської роботи є аналіз та визначення особливостей впливу політичного брендингу та іміджмейкінгу на формування образу політичних лідерів та партій, а також розуміння того, як ці фактори впливають на політичні процеси, рішення та суспільство в цілому. Об’єктом дослідження є політичний брендинг та іміджмейкінг. Предмет дослідження – вплив політичного брендингу та іміджмейкінгу на формування образу політичних лідерів та партій. У Розділі 1 «Теоретико-методологічні засади дослідження» визначено основні теоретичні підходи щодо аналізу політичного брендингу та іміджмейкінгу, включаючи концепції, моделі та основні принципи, а також встановлено роль політичного брендингу та іміджмейкінгу в політичному процесі, зокрема їх вплив на формування громадської думки, виборчі рішення та політичну активність. У Розділі 2 «Особливості формування образу політичних лідерів та партій через брендинг та іміджмейкерство» розкрито сутність стратегій і технологій формування бренду та іміджу, що використовуються політичними лідерами та партіями для позиціонування себе на політичній арені, а також з’ясовановплив політичної реклами на створення політичного образу; Розділ 3 розкриває роль медіа у політичному брендингу, визначає вплив засобів масової інформації на сприйняття образу політичних лідерів та партій громадськістю та з’ясовує як процеси цифровізації та розвиток соціальних мереж впливають на комунікацію політичних лідерів з виборцями та формування їхнього образу.
Keywords: політичний брендинг; політичний іміджмейкінг; образ політичних лідерів; образ політичних партій; бренд; імідж; іміджмейкерство; політична реклама; медіа; комунікація; громадська думка