Сучасні тенденції вираження граматичних значень слів в українській мові - Костусяк, Наталія Миколаївна (My University, 2018)
У статті закцентовано на нормативно затвердженій морфологічній варіантності низки змінних слів української мови та найновіших тенденціях вираження їхніх граматичних значень у сучасній мовній практиці; зосереджено увагу на паралельних формах, один із варіантів яких усе частіше потрапляє до мовного вжитку, попри те що в науковій літературі тривалий час його зараховували до сфери вторинних, а отже, вузькоспеціалізованих і маловживаних; порушено проблему граматичного оформлення деяких іншомовних лексем.
Keywords: граматичне значення; граматична форма; граматична категорія; іменник; числівник; відмінок; закінчення