Стереотипи музикантів і музичних інструментів у російських та англійських анекдотах - Хаджиоглова, Олена Георгіївна; Khadzhyohlova, Olena (ВНУ ім. Лесі Українки, 2009)
У статті розглянуто англомовні та російськомовні анекдоти про музикантів і музичні інструменти з метою виявлення стереотипних характеристик виконавців та музичних інструментів, закодованих в анекдотах, та порівняння гумористичних текстів на цих мовах. Виявлена частотність згадування різних музичних інструментів. The article deals with English and Russian anecdotes about musicians and musical instruments. The paper is aimed at singling out the stereotypical characteristics of musicians as well as musical instruments that are encoded in the anecdotes, humorous texts of both languages are compared. The frequency of musical instruments’ occurence is calculated.
Stereotypes of musicians and musical instruments in Russian and English anecdotes
Keywords: анекдот, лінгвокультурні особливості, стереотип, стереотипні риси; anecdote, linguocultural peculiarities, stereotype, stereotypic features