Пам’яткоохоронна діяльність у незалежній Україні: методичні рекомендації для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство» - Гаврилюк, Світлана Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Методичні рекомендації містять настанови для вивчення здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство» освітньо-професійної програми «Музейний менеджмент, культурний туризм» нормативного освітнього компонента «Пам’яткоохоронна діяльність у незалежній Україні». Видання включає силабус, який дасть змогу попередньо ознайомитися із структурою освітнього компонента, темами, які виноситимуться на лекції, семінарські заняття, а також даватимуться викладачем на самостійне опрацювання; рекомендації, які допоможуть здобувачам освіти на належному рівні підготуватися до семінарських занять і організувати власну самостійну роботу. Методичне видання включає тестові завдання, які дозволять здобувачам освіти перевірити засвоєний матеріал.
Keywords: формування правових і теоретичних засад пам’яткоохоронної діяльності в Україні; облік об’єктів культурної та природної спадщини; державна система охорони культурної та природної спадщини; деідеологізація та декомунізація пам’яткоохоронної галузі; 719(477)(072)