До проблеми оптимізації земле- та природокористування регіону - Царик, Л. П.; Carik, L. P. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2010)
Проаналізовано структуру землекористування адміністративних областей і районів Поділля на предмет її відповідності оптимальним параметрам, частку заповідних площ у загальній площі районів та їх екомереж, а також заповідність таксонів фізико-географічного районування, перспективної заповідної мережі, обґрунтовано підходи до оптимізації ландшафтно-екологічної організації території. Анализируется структура землепользования административных областей и районов Подолья с точки зрения ее соответствия оптимальным параметрам, доля заповедных угодий в общей площади районов и их экосетей, а также заповедность таксонов физико-географического районирования, перспективной заповедной сети, обосновываются подходы к оптимизации ландшафтно-экологической организации территории. The structure of land-tenure of administrative areas and districts of Podillya is analysed from point of its accordance optimum parameters, stake of the protected lands in the general area of districts and their econets, the analysis of protection of taksonov of the natural -geographical districting, the perspective protected network, is conducted, approaches are grounded to optimization of landscape-ecological organization of territory.
Проблема оптимизации земле- и природопользования региона
To the Problem of Optimization of Land and Natural Use of Region
Роботу виконано на кафедрі геоекології та методики викладання екологічних дисциплін ТПУ ім. В. Гнатюка
Keywords: земле- та природокористування; заповідні території; оптимізація; земле- и природопользование; заповедные территории; оптимизация; land and natural use; protected territories; optimization