До питання стратегічного планування розвитку транскордонного регіону - Олейник, Вікторія Василівна; Oleinyk, Viktoriia V. (Державний вищий навчальний заклад «Національний гірничий університет» ; Університет Ржешува (Польща), 2014)
У роботі досліджуються принципи, на яких повинні ґрунтуватися стратегічні проекти, програми, плани розвитку регіонів. Визначено ключові елементи стратегічного плану дій.

The principles that should be based strategic projects, programs, plans for regional development are studied in the paper. The key elements of the strategic action plan are defined.
Keywords: стратегія; strategy; планування; planning; транскордонний регіон; transboundary region