Зарубіжний досвід захисту прав і свобод неповнолітніх осіб під час виконання покарання у вигляді позбавлення волі - Андрусяк, Ганна Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті проаналізовано кримінальне законодавство зарубіжних країн в частині призначення неповнолітнім особам покарання у вигляді позбавлення волі, слід зазначити, що у більшості випадків встановлено обмеження максимально можливого терміну позбавлення волі цих осіб, таке покарання не застосовується до неповнолітніх, іноді немає значення, чи вчиняла особа злочини раніше.
Keywords: Конвенція ООН про права дитини; міжнародне право; позбавлення волі неповнолітніх; межі строку позбавлення волі неповнолітніх