Самостійні заняття як один із засобів покращення рівня фізичної підготовленості студенток - Череповська, О.; Череповський, Д.; Палагнюк, Т.; Cherepovska, O.; Cherepovskiy, D.; Palahniuk, T. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Багатьма дослідженнями доведено, що рівень фізичної підготовленості студентської молоді є низьким. Причина цього – численні фактори, зокрема генетичні, соціальні, екологічні, економічні, педагогічні тощо. Дві години на тиждень у рамках навчальної дисципліни “Фізичне виховання” не вирішують проблеми. Одним із засобів розв’язання цього є самостійні заняття фізичними вправами. У цій роботі ми намагалися, визначивши найслабші сторони фізичного розвитку студенток НУ “Львівська політехніка” та оцінивши кількість їх теоретичних знань щодо самостійних занять фізичними вправами, запропонувати схему фізичних наванта-жень для студенток у позанавчальний час, сформулювати чітку мотивацію до таких занять та забезпечити молодь необхідними для цього знаннями. The level of developing of female-students’ physical preparedness is low. Many researches prove it. This situation has some causes, as to: social, ecological, economical, pedagogical, culture etc. Our students have physical culture lesson once a week. As a result, the level of students’ physical preparedness doesn’t grow. Independent work can help in this situation. This article deals with the problem of improvement of female-students’ physical development. We tried to observe physical preparedness of Lviv polytechnic female-students’ and avaluate amount of their theoretical knowledge for independent work. Besides, we tried to present the scheme of physical independent work for our students and motive young people for independent work in the frame of physical culture.
Independent Work as One of Ways of Developing of Female-Students’ Physical Preparedness
Keywords: фізична підготовленість; студентки; самостійні заняття; physical preparedness; female-students; independent work