Підготовка майбутніх вихователів до освітньої діяльності у групах раннього віку - Бартків, Оксана Степанівна; Дурманенко, Оксана Леонідівна; Дурманенко, Євгенія Аристархівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У посібнику розкрито теоретичні основи проблеми формування професійної компетентності майбутніх фахівців як результату їх професійної підготовки. Проаналізовано сутність та структуру поняття професійної компетентності майбутніх вихователів закладу дошкільної освіти; зміст загальних і професійних компетентностей майбутніх вихователів ЗДО. Розкрито специфіку організації освітньої діяльності в групах раннього віку; проаналізовано зміст та методичні основи навчання, виховання та розвитку дітей раннього віку в сучасному закладі дошкільної освіти. Виокремлено суб’єкт-суб’єктну взаємодію сім’ї та ЗДО як обов’язкову складову організації освітньої діяльності. Визначено сутність поняття міжособистісної взаємодії та її роль у формуванні професійної компетентності майбутніх вихователів, охарактеризовано специфіку підготовки майбутніх вихователів до міжособистісної взаємодії; розкрито значення інтерактивних технологій та педагогічної практики у процесі професійної підготовки майбутніх вихователів. Запропоновано алгоритм оцінювання якості освітньої діяльності в закладі дошкільної освіти. Для педагогічних працівників ЗДО, батьків, викладачів, студентів та всіх, хто цікавиться проблемами підготовки майбутніх вихователів та практичною організацією освітньої діяльності в ЗДО в цілому й зокрема у групах раннього віку.
Для педагогічних працівників ЗДО, батьків, викладачів, студентів та всіх, хто цікавиться проблемами підготовки майбутніх вихователів та практичною організацією освітньої діяльності в ЗДО в цілому й зокрема у групах раннього віку.
Keywords: професійна підготовка; майбутні вихователі; заклади дошкільної освіти; діти раннього віку; 378:373.2(07)