Співвідношення понять «правозастосування» та «застосування норм права» - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymiuk, Olha M. (Київський університет права, 2011)
Визначено правозастосування як діяльність уповноважених суб'єктів, спрямована на реалізацію принципів та норм права. Залежно від юридичної основи правозастосування можна розділити на застосування норм права та застосування принципів права. Тому «правозастосування» та «застосування норм права» співвідносяться як загальне та конкретне поняття.

The law enforcement is defined as authorized subjects' activity aimed at the implementation of the principles of the law and legal norms. Depending on the legal basis,the enforcement can be divided into application of the legal norms and the principles of the law. Therefore, enforcement and application of legal norms are correlated as general and specific concepts.
Keywords: принципи права; норми права; правозастосування; principles of the law; legal norms; enforcement