Експериментальна психологія - Павлюк, Тетяна Миколаївна (My University, 2020)
Основна мета виконання завдань самостійної роботи з курсу «Експериментльна психологія» – формування та розвиток у студентів наукового психологічного мислення, навичок самостійного вивчення навчальної й наукової літератури, умінь самостійного аналізу методологічного апарату експериментально-психологічного дослідження, умінь і навичок самостійного планування, організації та про-ведення науково-психологічного дослідження, протоколювання подій психологічного експерименту й оформлення експериментальної документації. Основне завдання цих методичних указівок полягає в тому, щоб виділити основні питання й напрями, на які потрібно звернути увагу під час самостійного вивчення навчального матеріалу, дати поради для підготовки до контролю знань. Це допоможе студентам у процесі здобуття нових знань про особливості наукового експериментально-психологічного дослідження, принципи та методи його проведення.
Keywords: експериментальна психологія; експеримент; квазіексперимент; кореляційне дослідження; методологія науки; наукова проблема; 159.9.07(072)