Права і свободи людини - Булавіна, Світлана Євгенівна; Гороть, Алла Миколаївна; Максимчук, Оксана Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У навчально-методичному виданні висвітлено становлення і розвиток прав людини, розкрито обсяг та складові прав людини (право на життя, свободу та особисту недоторканість, свободу думки, совісті та релігії та ін.), дано короткий зміст лекційних питань, проаналізовано практику Європейського Суду з захисту прав людини, щодо розгляду конкретних справ та акцентовано увагу на значенні прийнятих ним рішень. Навчально-методичні рекомендації розраховано для оптимізації самостійної, індивідуальної роботи здобувачів освіти денної та заочної форми навчання, спеціальності: 014 Середня освіта (Історія та громадянська освіта) факультету історії, політології та національної безпеки Волинського національного університету імені Лесі Українки, відповідно до вимог кредитно-модульної системи навчання, ТДН та Силабусу.
Keywords: Права і свободи людини; 341.231.14.037(075.8)