Бюджетний процес на місцевому рівні: проблеми та напрями удосконалення - Медведюк, Михайло Михайлович (My University, 2024)
В рoбoті дoслідженo сутність та принципи організації бюджетного процесу на місцевому рівні; розглянуто стадії та з’ясовано роль учасників бюджетного процесу на місцевому рівні; обґрунтовано методичні підходи до оцінки виконання бюджетів територіальних громад; визначено особливості формування бюджетів ТГ Волинської області; проведено аналіз динаміки виконання бюджету Боратинської ТГ та оцінювання бюджетної забезпеченості; доведено необхідність розвитку бюджету участі у бюджетному процесі на місцевому рівні; визначено шляхи модернізації бюджетного процесу на місцевому рівні. Запропоновано для Боратинської територіальної громади затвердити нормативні документи для впровадження механізму громадського бюджету в бюджетний процес; основні напрямки щодо використання коштів громади через бюджет участі мають бути сформовані у відповідності до пріоритетів Стратегії розвитку Боратинської ТГ.
Keywords: фінанси; бюджетний процес; страхування та фондовий ринок; банківська справа; бюджетні процедури; місцеві бюджети; бюджет участі; доходи бюджети; видатки бюджету; бюджетне забезпечення