Особливості розвитку психомоторних здібностей юних футболістів - Деделюк, Ніна; Бугайчук, Назар; Dedeliuk, Nina; Byhaichyk, Nazar (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Аналіз науково-методичної літератури висвітлює окремі показники та забезпечення оптимального співвідношення фізичної й технічної підготовленості юних футболістів. Недостатньо розробленою залишається методика розвитку психомоторних здібностей футболістів, що негативно позначається на процесі їхнього спортивного тренування. Завдання роботи – вивчення та експериментальна перевірка методики рівня розвитку психомоторних здібностей юних футболістів. Практичне значення роботи полягає в розробці методики розвитку психомоторних здібностей у юних футболістів у процесі спортивного тренування. Отримані результати дослідження можуть бути вико-ристані під час спортивного тренування футболістів у спортивних та загальноосвітніх школах. Analysis of scientific literature suggests certain indicators of physical and technical preparedness of young football players. Methods of psychomotor abilities players is insufficiently developed, which affects the process of training. The technique of development of psychomotor abilities of players, which affects the process of sports training remains under-developed. The practical value of the work is to develop methods of psychomotor skills of young players during sports training and the results can be used during training in sports schools.
Methods of Psychomotor Abilities of Young Football Player
Keywords: методика; координаційні здібності; розвиток; психологія; технічна підготовка; фізична підготовка; methods; coordination skills; development; psychology; technical training; physical training