Становище української кооперації на Волині напередодні Другої світової війни - Вісин, Валентин; Visin, V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті відображено становище української кооперації на Волині у другій половині 30-х років XX ст. Розкрито дискримінаційну політику Польської держави щодо українських кооперативних установ. Проаналі-зовано господарську діяльність українських кооперативів у складі польських ревізійних союзів. Висвітлено причини і наслідки занепаду кооперативної системи напередодні Другої світової війни. In the article position of Ukrainian co-operation is represented on Volyni in the second half of 30th of XX с. The discriminatory policy of the Polish state is exposed in relation to Ukrainian co-operative establishments. Economic activity of the Ukrainian cooperative stores is analysed in composition the Polish auditing unions. Causes and effects of decline of the co-operative system are reflected on the eve of Second World War.
Statute of Ukrainian Co-Operation on Volyn on the Eve of Second World War
Keywords: українська кооперація; Волинь; Союз рільничих і зарібково-господарських кооперативів; Гурт; Сполем; кооператив; Ukrainian cooperation; Volyn; Union of agricultural and earning-economics cooperative stores; Hurt; Spolem; cooperative store