Західна Волинь 1921–1939 рр.: національно-культурне та релігійне життя - Крамар, Юрій Вікторович; Kramar, Yurii V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У монографії висвітлюються проблеми національно-культурного та релігійного життя на західноволинських землях у 1921−1939 рр. На основі широкого кола документальних джерел у роботі проаналізовано зміни у шкільній освіті на Волині після її входження до складу Польщі, розкрито роль конфесійного фактору в укладі міжнаціональних стосунків у краї, простежено форми культурно-мистецького життя волинян у міжвоєнне двадцятиліття. Для науковців, студентів та широкого загалу читачів.