Hydrologiczny stan transgranicznego Dorzecza Bugu na obszarze Ukrainy - Забокрицька, Мирослава Романівна; Zabokrytska, Myroslava R. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2006)
У статті розглянуто питання вивчення закономірностей формування хімічного складу води, гідрохімічного режиму та стоку хімічних речовин річок басейну Західного Бугу. Висвітлено особливості часової та просторової динаміки якості річкових вод басейну. Охарактеризовано стан ведення національного та транскордонного моніторингу.
Гідроекологічний стан транскордонного басейну Західного Бугу на території України
Hydroecological status of Zakhidny Buh transboundary Basin in the territory of Ukraine
Keywords: басейн річки; стік річки; іонний стік; гідрохімічний режим; якість річкових вод; Західний Буг; національний моніторинг; транскордонний моніторинг