Типологія описів готичного архітектурного простору в сучасному англомовному романі - Колбіна, Н. В.; Kolbina, N. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті окреслено критерії класифікації та запропоновано типологію описів готичного архітектурного простору в сучасному англомовному романі. Типологію створено з урахуванням інтерсеміотичної природи досліджуваних образів, специфіки їх поетики, смислотворчих можливостей, лінгвостилістичних, структурних та функціональних особливостей. This paper highlights classification criteria for the typology of Gothic architectural space descriptions in contemporary English novel. The typology suggested relies upon the intersemiotic nature of images under study, their poetics, sense-creating potential, structural and functional peculiarities.
Typology of Gothic Architectural Space Descriptions in Contemporary English Novel
Keywords: готичний архітектурний простір; gothic architectural space; інтерсеміотичний образ; intersemiotic image; опис; description