Державне управління у сфері надання адміністративних послуг в Україні - Андрійчук, Жанна Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Мета магістерської роботи полягає у комплексному дослідженні державного управління в сфері надання адміністративних послуг, визначення проблем та шляхів оптимізації управлінських механізмів в цій галузі з врахуванням викликів воєнного стану. Об’єктом дослідження є адміністративні послуги як складова діяльності органів державного управління. Предмет дослідження – державне управління у сфері надання адміністративних послуг в Україні. У Розділі 1 «Теоретико-методологічні засади дослідження управління в сфері надання адміністративних послуг» висвітлено стан вивчення проблеми в науковій літературі а також її теоретичні і практичні аспекти. У розділі 2 «Нормативно-правові засади державного управління в галузі адміністративних послуг» розкрито законодавчу базу, що регламентує діяльність органів державного управління щодо надання адміністративних послуг населенню . Розділ 3 розкриває проблемні моменти діяльності органів державного управління в сфері надання адміністративних послуг та визначає шляхи оптимізації надання таких послуг. У висновках підсумовано результати дослідження.
Keywords: державне управління; адміністративні послуги; воєнний стан; державна політика; Україна