Підвищення ефективності фізичного виховання дітей у дошкільному навчальному закладі - Смолюк, В.; Смолюк, І.; Шандригось, В.; Smolyuk, I.; Smolyuk, V.; Shandrygos, V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті розкрито особливості використання спеціальних прийомів оздоровчої роботи з дошкільниками на основі уявлень про єдність фізичного, психічного та морального здоров’я. Зазначені прийоми – створення “емоційних потенціалів” дитячого колективу, уявлення ситуацій успіху одночасно з реальним виконанням відповідних поз і рухів, використання прийомів взаємного контролю, застосування творчих рухливих ігор, при-думаних самими дітьми, використання вправ із формування відчуттів “м’язової радості” – самі по собі не мо-жуть розв’язати завдання охорони й зміцнення здоров’я дітей, але реалізація їх у комплексі під час проведення фізкультурних занять та оздоровчих заходів сприяє розвитку рухових здібностей дошкільників і формуванню потреби в руховій активності The article exposes the use of special methods of improving work with preschool-based understanding of the unity of physical, mental and moral health. These techniques: the creation of "emotional capacities" group of children, the success of the imagination of situations in conjunction with the actual execution of the postures and movements, usage of peer review methods, usage of creative outdoor games invented by children themselves, usage of exercises to build feelings of “muscular joy” – mostly on their own children can not solve the problem of protecting and promoting children's health, but the realization of the complex during physical education classes and recreational activities promotes the development of motor abilities of preschool children and the need for the formation of motor activity.
Increasing of Effectiveness of Physical Education Among Children of Preschool Educational Establishment
Keywords: здоров’я; фізичне здоров’я; емоційне здоров’я; спеціальні прийоми; health; physical health; emotional health; special techniques