Демографічні процеси в Криму напередодні та в роки Другої світової війни та їх наслідки в історії України - Омельчук, Дмитро; Omelchuk, D. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Крим – єдиний регіон України, де внаслідок насильницьких дій – політичні репресії, депортації сталінізму, фашистський геноцид – протягом кінця 30–40-х роках ХХ ст. докорінно змінився склад населення. Це призвело до виникнення принципово іншої ідейно-політичної, культурної, ментальної ситуації на півострові, яка дається взнаки й понині. Crimea is the only region of Ukraine, where because of the violence and political repression, deportation, Stalinism, the Nazi genocide – in the late 30−40s of the twentieth century, the population has changed dramatically. This has led to fundamentally different ideological and political, cultural, mental situation on the peninsula, which is known today.
Demographic Processes in Crimea Before and During the Second World War and their Consequences in the History of Ukraine
Keywords: політичні репресії; Фашистський геноцид; депортація; оргнабір; political repression; fascism; genocide; deportation; orgnabor