Аналіз мовної особистості носіїв автомобільного сленгу - Мельник, Наталія; Melnyk, Nataliya (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Стаття присвячена вивченню специфіки формування мовної особистості носіїв автомобільного сленгу. Проводиться комплексний аналіз процесів функціонування і модифікації структурно-мовної системи, що забезпечує виокремлення мовних рівнів. Дослідження генерує і реалізує дискурсивний характер, розширює сфери вивчення вербалізованих елементів мовних одиниць. Демонструється процес диференціації комуніка- тивного акту на внутрішні і зовнішні фактори вираження. Відбувається ознайомлення з ментальною структу- рою кореляції мовних компонентів. Аналізується лексика, яка має кодифіковану форму вираження, що обумов- лює визначальні риси самовираження та індивідуалізації мовного спілкування. Пояснюється індивідуальні особливості виражальних засобів спілкування в межах однієї групи чи поза нею. The article is devoted to the study of specificity of the motor-car slang speakers’ linguistic personality formation. It is given a complex analysis of the processes of functioning and modification of the structural and linguistic system providing the linguistic levels selection. The research generates and implements a discursive nature, while extending the studying spheres of the linguistic units’ verbalized elements. The process of a communicative act dividing into internal and external factors of expression is shown. There is an acquaintance with the mental structure of the linguistic components correlation, as well as an analysis of vocabulary with a codified form of expression stipulating the determining lines of self-expression and linguistic intercourse individualization. The individual features of the intercourse expressive means within the limits of one group or outside are explained.
Analysis of Motor-Car Slang Speakers Linguistic Personality
Keywords: сленг; вербально-семантичний рівень; когнітивний рівень; прагматичний рівень; системно-структурна парадигма; концепт; slang; verbal semantic level; cognitive level; pragmatic level; system structural paradigm; concept