Особливості використання методів прогнозування в країнознавчому аналізі - Патійчук, Віктор; Patiychuk, Viktor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Розглянуто особливості використання методів прогнозування в сучасних країнознавчих дослідженнях. Визначено основні функції та завдання прогнозування розвитку країнознавчих об’єктів і явищ. Розкрито головні напрями застосування прогнозних методів у проведенні країнознавчого аналізу. Досліджено специфіку використання методів прогнозування в різних напрямах країнознавчих досліджень. Показано основні недоліки застосування методів прогнозування в проведенні сучасних країнознавчих досліджень та вказано на необхідність удосконалення методології системи використання прогнозних методів у країнознавчій науці.Рассмотрены особенности использования методов прогнозирования в современных страноведческих исследованиях. Определены основные функции и задачи прогнозирования развития страноведческих объектов и явлений. Раскрыты главные направления использования прогнозних методов в проведении страноведческого анализа. Исследована специфика использования методов прогнозирования в различных направлениях страноведческих исследований. Показаны основные недостатки использования методов прогнозирования в проведении современных страноведческих исследований и указано на необходимость совершенствования методологии системы применения прогнозных методов в страноведческой науке. The use of forecasting methods in modern country studies research is considered. The main functions and tasks of forecasting of country studies objects and phenomena’s development are determined. The main directions of forecasting methods usage in the conducting of country studies analysis are revealed. The specific of use of forecasting methods in different country studies investigations is examined. The basic disadvantages of forecasting methods in performing the modern country studies research and a necessity of improving the methodology of forecasting methods use in country studies are indicated.
The use of Forecasting Methods in Country Studies Analysis
Keywords: прогнозування; методи країнознавчих досліджень; країнознавчий аналіз; країнознавчі дослідження; країнознавчі прогнози; прогнозологія; forecasting; methods of country studies research; country studies analysis; country studies forecasts; estimation