Дискурс сучасних ЗМІ: маніпулятивна комунікація - Бєлих, Оксана Миколаївна; Bielykh, Oksana M.; Шевчук, Тетяна Римівна; Shevchuk, Tetiana R. (Кам’янець-Поділ. нац. ун-т ім. Івана Огієнка, 2011)
У представленій статті розвивається ідея комплексного підходу до вивчення сучасних ЗМІ. Заголовок розглядаємо як структурний елемент креолізованого тексту. Створюючи маніпулятивну комунікацію, її автори мають на меті керування ситуацією через керування поведінкою людей. The given article deals with the idea of the complex approach to the studying of modern mass media. The title is considered as a structural element of the creolized text. Creating the manipulation communication, its authors consider to control the situation by means of human’s behaviour control.
Keywords: маніпулятивна ситуація; креолізований текст; параграфічні засоби; the manipulation situation; creolized text; paragraphical means