Загальна характеристика технологій навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів - Розтока, А.; Roztoka, A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У сучасній психолого-педагогічній літературі існують різні підходи до класифікації технологій навчання. Як правило, основою класифікації є рівень застосування технології, основні чинники психічного розвитку учня, філософська основа, наукова концепція засвоєння досвіду, ставлення до дитини, орієнтація на особистісні структури учня, тип організації та управління пізнавальною діяльністю школяра. In modern psychological and educational literature, there are different approaches to the classification of learning technologies. As a rule the basis of classifying serves the level of technology implementation, the main factors of the mental development of the student, the philosophical basis, the scientific concept of learning experiences, attitude to the child,, guidelines on the structure of the student's personality, the type of organization and management of the cognitive activity of pupils.
General Characteristics of Technology of Education for Students in Secondary Schools
Keywords: технологія навчання; класифікація; учні; загальноосвітні навчальні заклади; technological learning; classification; students; educational institutions