Полонізація культурно-освітньої сфери - Булавіна, Світлана Євгенівна; Bulavina, Svitlana Ye. (Вищий навчальний заклад «Університет економіки та права «КРОК», 2016)
Основу національної політики Другої Речі Посполитої щодо українців було покладено інкорпоративну концепцію польських націонал-демократів, яка ґрунтувалася на запереченні існування української нації. Згідно з цією концепцією українське населення розглядалося урядом як потенційний об’єкт асиміляції шляхом зміни національної структури Волині, а також відповідним чином спрямованої соціальної та економічної політики.
Keywords: народові демократи (ендеки); теорія національної асиміляції; програма державної асиміляції; Г. Юзевський; Українське національно-демократичне об’єднання (УНДО); полонізація українського шкільництва