Рекреаційний потенціал природно-заповідних об’єктів басейну р. Бобрівка. - Ярмолюк, Діана Леонідівна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Антипюк, Олена Володимирівна; Качаровський, Роман Євгенович (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, 2022)
Зосереджено увагу на дослідженні рекреаційного потенціалу малих річок Волинської області, зокрема р. Бобрівка. Уточнено інформацію щодо території басейну річки. Досліджено її морфометричні показники. Проаналізовано особливості об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ), що приурочений до узбережних ділянок р. Бобрівка. Визначено потенційні можливості використання природоохоронних територій у рекреаційному напрямку. Запропоновано заходи оптимізації функціонування об’єктів ПЗФ.
Keywords: природно-заповідний фонд; рекреаційний потенціал; р. Бобрівка; р.Турія; Ковельський район; Волинська область