Комунікаційна політика Данії в контексті комунікаційної політики Європейського Союзу - Карпчук, Наталія Петрівна; Karpchuk, Nataliia P. (Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Szymona Szymonowica w Zamościu, 2014)
Комунікаційна політика охоплює комплекс принципів та заходів, зорієнтованих на об’єктивне та неупереджене поширення інформації, встановлення прозорих стосунків між владою та громадянським суспільством і бізнесом, дослуховування до потреб та вимог громадян, залучення громадян до процесів прийняття важливих рішень. Європейський Союз розробляє принципи та напрями реалізації комунікаційної політики через низку нормативних документів. Держави-члени ЄС беруть за основу визначені принципи та розвивають прозорі стосунки між владою та громадою з урахуванням потреб та інтересів своїх громадян. Метою статті є аналіз конкретних заходів комунікаційної політики Данії як країни, яка посідає першість серед країн-членів ЄС щодо рівня електронних навичок населення. Дослідження проведено на основі аналізу нормативних документів та сайтів.

Communication policy covers the set of principles and measures directed at objective and unprejudiced dissemination of information, establishment of transparent relations between the authority and civil society and business, listening to citizens’ needs and requirements, involving citizens into the decision-making process. The European Union elaborates the principles and directions of the communication policy implementation in a number of normative documents. The EU member-states take the defined principles as the basis and develop transparent relations between the authority bodies and society paying great attention to the needs and interests of their citizens. The aim of the article is to analyze the specific measures of Denmark’s communication policy as the state that occupies the top ranking according to the citizens’ e-skills level. The research is grounded on the analyses of normative documents and sites.
Communication Policy of Denmark in the Context of the European Union Communication Policy
Keywords: комунікаційна політика; цифрова грамотність; консультаційний процес; електронне врядування; мовна політика; медіа політика; communication policy; digital literacy; consultation process; e-governance; language policy; media policy