Системи Sm(Er)2Se3 – PbSe – GeSe2 при температурі 770 K та структура сполуки Sm1,32Pb1,68Ge1,67Se7 - Олексеюк, І. Д.; Гулай, Л. Д.; Марчук, О. В.; Olekseyuk, I. D.; Gulay, L. D.; Marchuk, O. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
За допомогою рентгенофазового аналізу досліджено взаємодію компонентів у квазіпотрійних системах Sm2Se3 – PbSe – GeSe2 і Er2Se3 – PbSe – GeSe2 при температурі 770 К. Встaновлено існування та вивчено методом порошку кристалічну структуру тетрарної сполуки Sm1,32Pb1,68Ge1,67Se7 (пр. гр. P63, а = 1,04569(4) нм, c = 0,66222(5) нм). The interaction has been studied between the components in quasiternary systems Sm2Se3 – PbSe – GeSe2 and Er2Se3 – PbSe – GeSe2 at 770 K using X-ray phase methods. Existence has been found and the crystal structure of Sm1,32Pb1,68Ge1,67Se7 compound has been examined by means of powder diffraction method (space group P63, а = 1,04569(4) nm, c = 0,66222(5) nm).
Isothermal Sections of the Sm(Er)2Se3 – PbSe – GeSe2 Systems at 770 K and Crystal Structure of Sm1,32Pb1,68Ge1,67Se7 Compound
Keywords: рентгенофазовий аналіз; X-ray phase analysis; ізотермічний переріз; isothermal section; кристалічна структура; crystal structure; метод порошку; powder diffraction