Основні атрибутивні особливості вбрання українських жінок ХVІІ–ХVІІІ століття - Дмитренко, Алла Адамівна (My University, 2024)
Висвітлено основні атрибутивні особливості вбрання українських жінок ХVІІ–ХVІІІ століття. Відзначено, що в цей час в Україні сформувалось кілька комплектів вбрання залежно від соціального стану; збереження традицій вбрання в селянському середовищі, часткові зміни вбрання козацтва та міщанства і значні зміни одягу шляхти та магнатів. Наголошено на збереженні консервативних рис в одязі жінок із середовища української прогресивної шляхти.
Keywords: історичний костюм; традиційний костюм; комплекси одягу; атрибуція; європейський костюм