Основні показники розвитку сфери відпочинку та оздоровлення населення Волинської області - Єрко, Ірина; Yerko, Irina (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Узагальнено й доповнено показники розвитку сфери відпочинку та оздоровлення населення Волинської області, які визначають розвиток туристично-рекреаційного комплексу регіону. Схарактеризовано діяльність основних закладів сфери відпочинку та оздоровлення області, наведено їх площу, середньооблікову кількість штатних працівників, показники фінансової діяльності, динаміку фактично проведених ліжко-днів, кількість оздоровлених. Досліджено кількість іноземних громадян, які скористалися волинськими оздоровницями. Про- аналізовано мисливсько-рибальський відпочинок, який користується особливою популярністю. Запропоновано низку заходів щодо поліпшення розвитку закладів сфери відпочинку та оздоровлення на території Волинської області, а саме: потрібно відрегулювати фінансово-економічну діяльність; збільшити обсяг державної підтримки; удосконалити нормативно-правове забезпечення; проводити активну інвестиційну політику та кредитування; відновити матеріально-технічне забезпечення закладів; забезпечити постійне підвищення кваліфікації персоналу. Generalized and expanded indicators development of recreation and health people Volyn region, which determine the development of the tourism sector in the region. The characteristic activities of major and consumers of rest and recreation area, their area, the average number of staff, Financial Performance, dynamics actually spent beddays, the amount recovered. Investigated the number of foreign nationals who used the Volyn region. The analysis of the hunting and fishing vacation, enjoying great popularity. A number of measures to improve the development and consumers of rest and recovery in the Volyn region, namely: to adjust the financial and economic activity; increase the amount of state support; improve regulatory legal support; pursue an active investment policy and financing; restore logistical support facilities; provide regular training of personnel.
Main Indicators of the Development of the Sphere Recreation and Health of the Population of Volyn Region
Keywords: сфера відпочинку та оздоровлення; пансіонат; туристична база; база відпочинку; мисливство; рибальство; sphere of recreation and health; pension; tourist hostel; recreation center; hunting; fishing