Характеристика фізичних вправ, які використовуються в технології профілактики плоскостопості в дітей старшого дошкільного віку - Альошина, А.; Бичук, О.; Бичук, І.; Альошин, А.; Alyoshina, A.; Bychuk, A.; Bychuk, I.; Alyoshin, A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Здійснено характеристику фізичних вправ, виходячи з особливостей розробленої техно¬логії профілактики плоскостопості дошкільнят. Фізичні вправи поділено на вправи загального призначення, вправи, які сприяють розвитку фізичних якостей, та вправи, що формують різні психофізіологічні якості. Статичні вправи виконуються в положеннях стоячи, сидячи й лежачи, із предметами та без предметів. Усі фізичні вправи ми розглядали з позицій освітніх, оздоровчих і виховних завдань, які розв’язуються в процесі реалізації розробленої технології. Запропонований розподіл фізичних вправ сприятиме оптимізації їхнього вико¬ристання виховате-лями та батьками для профілактики плоскостопості в дошкільнят. Purpose – to make a characteristic of exercises, based on the characteristics of the developed technology of prevention of flatfoot in preschool children. Physical exercise is divided into general-purpose exercise, exercises that promote physical qualities and exercises that form various physiological quality. Static exercises performed in standing, sitting and lying down, with objects and without subjects. All exercise we considered from the standpoint of education, health and educational problems are solved in the implementation of technology developed by us. The proposed allocation exercise will optimize their use of teachers and parents to prevent flatfoot in preschool children.
Characteristics of the Рhysical Еxercises, which are Used in the Тechnologies of Рrevention Flatfoot of Сhildren Оlder Рreschool Аge
Keywords: фізичні вправи; статичні та динамічні; дошкільнята; плоскостопість; профілактика; оздоровчі та виховні завдання; освітні; exercise; static and dynamic; preschoolers; flat; prevention; education; health and educational problems