Вплив аграрної реформи на соціально-економічний розвиток Волинського воєводства у 1920–1930-х рр. - Шабала, Ярослав Миколайович; Shabala, Yaroslav M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті аналізується вплив аграрної реформи на головні галузі економіки Волинського воєводства у період між двома світовими війнами. На основі вивчення статистичних даних, порівняння та співставлення найважливіших показників розвитку сільського господарства, промисловості та торгівлі робиться спроба дати загальну оцінку її економічної ефективності, виявити основні тенденції розвитку економічної інфраструктури краю у контексті аграрної політики ІІ Речіпосполитої.

The article considers the problem of influence of agrarian reforms on the main branches of Volyn economy in the period between two World Wars. The analysis has been done on the basis of statistic data, comparison of the most important items of agricultural development, those of industry end trade. The author makes an attempt to evaluate their economic effectiveness, to find out the main tendencies in the development of the regional economic infrastructure in the context of agrarian policy of the Second Rech Pospolita.
The Influence of Agrarian Reforming on the Economic Development of Volyn Voyevodstvo in 1920–1930th
Keywords: аграрна реформа; парцеляція; комасація; землеустрій; посівні площі; валовий збір; землеробство; тваринництво; промисловість; торгівля; agrarian reform; acreage under crops; system of land tenure; gross yield of grain agriculture; cattlefarming; industry; trade