Способи номінації західнополіських найменувань лікарських рослин: семантична деривація як наслідок метафоричних перенесень - Омельковець, Руслана Степанівна; Omelkovets, Ruslana S. (Одеський національний морський університет, Українська державна академія залізничного транспорту, Науково-дослідний проектно-конструкторський інститут морського флоту України, 2010)
У статті розглянуто семантичну деривацію як наслідок метафоричних перенесень на основі ботанічної лексики західнополіського говору, встановлено основні семантичні моделі, за якими відбувається переосмислення.

Semantic derivation as a result of metaphoric transfers, based on botanical vocabulary of western polissian dialect is considered in thearticle, basic semantic models according to which reconsidiration is takes plase are defined.
Keywords: семантична деривація; метафоричні перенесення; семантичні моделі; ботанічна лексика; semantic derivation; metaphoric transferences; semantic models; botanical vocabulary